Workshop zakelijk bloggen

Vrouw die website op laptop bekijkt

Zakelijk bloggen als ondernemer biedt fantastische kansen. Je zet jezelf namelijk neer als dé expert in jouw vakgebied en wordt online steeds beter vindbaar door klanten. Heel logisch dus, dat je op zoek bent naar een workshop zakelijk bloggen. Die heb je nu gevonden! Ik help andere ondernemers en bedrijven graag met het strategisch inzetten van blogs. Zo leer ik je onder andere hoe je een goede blogstrategie voor jezelf bepaalt, hoe je jouw blogs vindbaar maakt, hoe je ze goed schrijft en hoe je je resultaten meet. Deze workshop biedt jou alle handvatten om er direct mee aan de slag te gaan.

Dit leer je onder andere tijdens de workshop zakelijk bloggen

Bloggen is leuk! Maar als ondernemer wil jij natuurlijk vooral klanten en omzet eruit halen. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Begin met een goede blogstrategie, schrijf regelmatig blogs en optimaliseer ze. Hoe je dat precies doet? Dat leer je tijdens de workshop zakelijk bloggen. Wat je nog meer leert?

 • Hoe je slimme blogdoelen voor jezelf opstelt en meetbaar maakt.
 • Waarom het kiezen van een niche en doelgroep zo belangrijk is.
 • Wat een goede blogfrequentie is die past bij jouw onderneming.
 • Hoe je je content handig kan inplannen met een contentkalender.
 • Welke onderwerpen bij jou passen en hoe je deze bedenkt.
 • Wat voor soorten blogs jij kan inzetten.
 • Hoe je zowel zakelijk als persoonlijk schrijft.
 • Aan welke voorwaarden een goede tekst moet voldoen.
 • Hoe je teksten optimaliseert voor zoekmachines.
 • Op welke manier je blogs inzet met social media en online marketing.
 • Hoe je nog meer omzet uit je blogs haalt.

Voor wie geschikt?

 • Ondernemers en zzp’ers die zakelijk bloggen in willen zetten als onderdeel van hun marketingstrategie en gemotiveerd zijn om te schrijven.
 • Professionele bloggers die bloggen als hun business zien en daar nog meer uit willen halen.
Deze training is ook incompany mogelijk. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.
Danique van Digital Roadmap achter laptop
Notitieboek op tafel met pen en rode kop koffie

Zo zit de workshop in elkaar

De workshop zakelijk bloggen is vooral heel praktisch en duurt 4,5 uur. We beginnen met het ontwikkelen van een persoonlijke blogstrategie. Deze is voor iedereen persoonlijk en daarom anders. Ik leg je uit wat er allemaal bij een goede blogstrategie komt kijken en aan de hand van opdrachten werk je deze strategie samen met mij uit. We kijken onder andere naar je blogdoelen, onderwerpen en planning.

Op het moment dat je blogstrategie staat, gaan we aan de slag met het bloggen zelf. Ik leer je hoe je goede teksten schrijft en geef je een basis mee voor het optimaliseren voor zoekmachines. Natuurlijk ga je zelf ook schrijven! Tot slot laat ik je zien hoe je omzet uit je blogs haalt. Je krijgt dus niet alleen een heleboel informatie mee, maar bent ook lekker aan het werk. 

Waar & wanneer

 • Datum: Vrijdag 20 maart 2020
 • Tijd: van 13.00 uur tot 17.30 uur
 • Locatie: Office Stories, Verbeetenstraat 10, Breda
 • Aantal deelnemers: maximaal 7

Bij inbegrepen

 • Training van 4,5 uur met max. 7 deelnemers
 • Praktische opdrachten met feedback
 • Onbeperkt koffie, thee, water en lekker snacks
 • Na afloop een hand-out met alle lesstof

Prijs

€ 174,- excl. btw

Dit is wat anderen over de workshop zakelijk bloggen zeggen:

Als zelfstandig ondernemer speelde ik al een tijd met de gedachten om te gaan bloggen voor mijn bedrijf, maar dit kwam nooit echt van de grond. Om die reden besloot ik de training Zakelijk bloggen bij Danique van Digital Roadmap te volgen. Dit bleek een schot in de roos. Waar ik voorheen direct begon met schrijven zonder concreet plan (waarna ik vaak gefrustreerd mijn pogingen staakte) leerde ik tijdens de training het belang van een goed blogplan én hoe je deze opstelt. De training bevat heldere theorie, maar is dus zeker ook praktisch van aard. Aan het einde van de avond had ik een mooie basis in handen. Wil je meer weten over het belang van zakelijk bloggen en hoe je dit succesvol aanpakt? Ik kan je de training van harte aanbevelen.
Ik vond de training ‘zakelijk bloggen’ ontzettend leuk en leerzaam om te volgen. Tijdens de training leert Danique je aan de hand van praktische stappen hoe je je eigen blogstrategie opzet. Een van de leuke dingen aan de training vond ik dat je ook zelf aan het werk werd gezet om de stappen meteen toe te passen. Hierdoor ging ik na de training naar huis met een helder plan en veel nieuwe ideeën voor mijn blog.

Koop je ticket voor de workshop

De workshop zakelijk bloggen van Danique was heel helder en leerzaam. Het was een goede combinatie van theorie en praktijk. Aan het eind van de training ga je naar huis met genoeg ideeën voor je blog. Daarnaast wordt er veel behandeld over het juiste doel van je blog en hoe je dit het beste kunt inzetten voor jouw bedrijf. Ik raad deze training zeker aan bij iedereen die van plan is om zakelijk te gaan bloggen!
Ik vond het een hele leuke training. Danique vertelt helder en enthousiast over zakelijk bloggen. Haar presentatie was fijn opgebouwd. Ze liet ons stap voor stap nadenken over onze blogstrategie en zette ons ook zelf aan het werk. Daardoor hadden we aan het einde van de training een plan waarmee we direct aan de slag konden. Een aanrader als je op een gestructureerde manier met bloggen aan de slag wilt!
Marit Vervaart
Contentspecialist