fbpx

Hi! Ik ben Danique

SEO- & contentstrateeg

Ik help ondernemers met een missie om meer bezoekers, leads en klanten op hun website te krijgen. Met waardevolle en duurzame content waar je doelgroep echt iets aan heeft. Ik geloof namelijk dat verbinding en expertise de sleutel is om consistent klanten aan te trekken. En dat je op de wereld bent gezet om de wereld net een stukje mooier te maken.

Het resultaat? Klanten die jou op elk moment van de dag weten te vinden, ook op de momenten dat je niet online bent. Blije klanten, omdat jij ze met jouw kennis een stuk verder op weg hebt geholpen in het leven. En een blije ondernemer, omdat je meer rust ervaart in het ondernemerschap en hogere omzetten draait.

Ik kan niet wachten om als SEO- & contentstrateeg een bijdrage te leveren aan jouw missie, maar ik zal je eerst nog wat meer vertellen over mij als persoon en mijn ondernemersreis.

Your story is the key that can unlock someone else's prison

De wereld over reizen. En daarnaast als online ondernemer mijn geld verdienen. Dat was nog eens een droom die ik uit wilde laten komen. Geboren in Den Helder, als dochter van een marineman, wist ik al vroeg dat er meer te ontdekken viel. Toch voelde dat jarenlang als een onmogelijke droom. Als iets wat voor echte avonturiers was weggelegd, maar niet voor mij. Tot ik zo uitgeput raakte en er vol voor ging.

Voor ik begon als ondernemer werkte ik als redacteur bij een van de grootste uitgeverijen van Nederland. Op het eerste gezicht een topfunctie voor iemand die nog maar net afgestudeerd was. Het begin van een echte carrière. Toch benauwde deze functie mij enorm. Ik snakte naar vrijheid en avontuur, maar de enige reis die ik maakte was de dagelijkse treinreis van drie uur tussen mijn werk en thuis.

En toen kwam de mededeling: ‘Het is crisis, tijdelijke contracten worden niet verlengd.’ De meeste mensen balen als ze zoiets te horen krijgen, maar ik voelde vooral opluchting. Ik schreef me direct in bij de Kamer van Koophandel om eindelijk van de vrijheid te proeven. Naar de realiteit viel… nogal tegen.

Ik woonde op dat moment in Den Haag, in een klein, gehorig appartement midden in het Laakkwartier. No offense, maar ik vond het daar verschrikkelijk. Ik werkte vaak tot ‘s avonds laat om mijn slecht betaalde opdrachten af te krijgen. Aan het eind van de maand moest ik steevast mijn laatste centen bij elkaar schrapen om mijn huur te kunnen betalen. Ik nam tijdelijk werk in loondienst erbij om toch rond te kunnen komen. Want aan klanten komen voor mijn eigen bedrijf? Dat lukte mij simpelweg niet.

Ik voelde mij zo gefrustreerd en ellendig. Ik had grootse dromen, maar wist gewoon niet hoe ik ze uit kon laten komen...

In 2014 ging er letterlijk een knop bij me om. Ik kon gewoon niet meer. Hoe kon een jonge, ambitieuze twintiger zich zo ellendig voelen? 

Ik zette een punt achter mijn toenmalige relatie, zegde mijn huur op, ging tijdelijk weer bij mijn ouders wonen, stortte mij naast mijn freelance werk op een fulltime baan als teamleider en spaarde ruim een halfjaar lang elke cent die op mijn bankrekening binnenkwam op. Van het geld kocht ik een vliegticket naar Thailand. Toen ik in het vliegtuig stapte stroomden de tranen over mijn wangen heen. Mijn droom kwam nu toch uit!

Zes maanden lang reisde ik solo door Azië en Noord-Amerika. En toen ik een klein jaar later mijn man Daan leerde kennen, deden we dat samen nog eens dunnetjes over. Maar dan voor ruim 2,5 jaar door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië.

Hoe ik het nu ineens voor elkaar kreeg om zo lang te reizen? Omdat ik eindelijk ontdekte hoe ik aan die goedbetalende klanten kon komen!

Omdat ik het reizen zo fantastisch vond en de mensen thuis op de hoogte wilde houden, begon ik een reisblog. Schrijven was altijd al een passie van mij, dus een blog beginnen was niet meer dan logisch. Ik vond het zo tof om te schrijven en anderen te inspireren, dat ik me verdiepte in zoekmachineoptimalisatie (SEO). En dat was het moment dat mijn leven voorgoed veranderde… 

Voor ik het wist, groeiden mijn bezoekersaantallen tot honderden per dag. Stel je eens voor dat er in één dag gewoon honderden potentiële klanten op jou website komen? En dat was ook wat er gebeurde. Er kwamen niet alleen bezoekers op mijn website die op zoek waren naar reisinspiratie. Maar ik werd ook benaderd door professionals uit de reisbranche of ik content voor hun website wilde maken. Zo schreef ik onder andere voor Prijsvrij Vakanties, Voigt Travel en Zoover. Uiteindelijk kreeg ik zelfs een boekcontract en verscheen in juni 2021 mijn kinderboek Enkeltje Azië. Nog een droom die werkelijkheid is geworden!  

En dat allemaal doordat mensen mijn in Google vonden…

Ineens was het helemaal niet moeilijk meer om klanten te vinden. De klanten kwamen gewoon naar mij toe!

Inmiddels schrijf ik ruim 9 jaar SEO-geoptimaliseerde content voor online media. Content dat niet zomaar geschreven is voor de zoekmachines, maar echt waarde voor de bezoeker. En dus ook voor jou als ondernemer.

Ik weet precies wat wel en wat niet werkt en met welke content je potentiële leads en klanten bereikt. Dus wat dacht je ervan, zullen we een keer kennismaken?   

Nog een paar #funfacts