fbpx

Hi! Ik ben Danique

De wereld over reizen. En daarnaast als online ondernemer genoeg geld verdienen om voor onbepaalde tijd door te blijven gaan. Dat was nog eens een droom die ik uit wilde laten komen. Jarenlang voelde het vooral als een onmogelijke droom. Als iets wat voor anderen was weggelegd, maar niet voor mij. Tot ik mijn leven omgooide en er vol voor ging.

Voor ik begon als ondernemer werkte ik als redacteur in loondienst bij een van de grootste uitgeverijen van Nederland. Op het eerste gezicht een topfunctie voor iemand die nog maar net afgestudeerd was. Het begin van een echte carrière. Maar ik snakte vooral naar vrijheid en avontuur. Ik droomde ervan om de wereld te ontdekken, maar de enige reis die ik maakte was de dagelijkse treinreis van anderhalf uur tussen mijn werk en thuis. 

Toen er voorlopig geen contracten verlengd zouden worden, greep ik mijn kans. Ik besloot verder te gaan als ondernemer om eindelijk van de vrijheid te kunnen proeven. Maar de realiteit viel vies tegen. Elke dag weer werkte ik vanuit een klein, gehorig appartement midden in een stad waar ik het vreselijk vond om te wonen. Aan het eind van de maand moest ik steevast mijn laatste centen bij elkaar schrapen om mijn huur te kunnen betalen. Ik nam baantjes erbij om toch rond te kunnen komen, want aan klanten komen voor mijn eigen bedrijf? Dat lukte mij simpelweg niet. 

Ik voelde mij zo gefrustreerd en ellendig. Ik had grootse dromen, maar wist gewoon niet hoe ik ze uit kon laten komen.

In 2014 ging er letterlijk een knop bij me om. Ik kon gewoon niet meer. Hoe kon een jonge, ambitieuze twintiger zich zo ellendig voelen? 

Ik zette een punt achter mijn toenmalige relatie, zegde mijn huur op, stortte mij naast mijn freelance werk op een fulltime baan en spaarde ruim een halfjaar lang elke cent die op mijn bankrekening binnenkwam op. Van het geld kocht ik een enkel vliegticket naar Thailand. Toen ik in het vliegtuig stapte stroomden de gelukstranen over mijn wangen heen. Mijn droom kwam nu toch uit!

Zes maanden lang reisde ik solo door Azië en Noord-Amerika. En toen ik een klein jaar later mijn vriend Daan leerde kennen, deden we dat samen nog eens dunnetjes over. Maar dan voor ruim 2,5 jaar door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië.

Hoe we het voor elkaar kregen om zo lang te reizen? Door te ondernemen! Als echte backpackers begonnen we ons reisavontuur op een boerderij in Australië. Omdat ik ons nieuwe leven en het reizen zo fantastisch vond, begon ik mijn reisblog The Wandering Mind om anderen te inspireren. Ik schreef blogs over bestemmingen en het reizen zelf en verdiepte mij helemaal in de ins en outs van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Nu was schrijven al een passie van mij, maar in combinatie met SEO had ik echt mijn sweet spot gevonden. Wat word ik er gelukkig van om mijn kennis te delen in blogs, hiermee mensen te helpen en tegelijkertijd mijn inkomen ermee te verdienen. Want voor ik het wist, groeiden mijn bezoekersaantallen van tientallen naar honderden en daarna duizenden bezoekers per maand. Dit waren niet alleen bezoekers die op zoek waren naar reisinspiratie. Maar ook professionals uit de reisbranche van wie ik de mooiste schrijfopdrachten kreeg. Uiteindelijk kreeg ik zelfs een boekcontract en verscheen in juni 2021 mijn kinderboek Enkeltje Azië. Nog een droom die werkelijkheid is geworden! 

En dat allemaal omdat mensen mij in Google weten te vinden…

Ineens was het helemaal zo moeilijk niet meer om klanten te krijgen. De klanten kwamen gewoon naar mij toe! In Nieuw-Zeeland besloot ik daarom om mij weer helemaal op het ondernemen te storten. En dat doe ik nu nog steeds.

Jij verdient het als ondernemer ook om moeiteloos gevonden te worden door jouw ideale klant. Zodat je meer groei en (financiële) rust in je bedrijf gaat ervaren en steeds meer mensen kan helpen met jouw diensten en/of producten. Een win-winsituatie voor iedereen! Ik help jou aan een ijzersterke contentstrategie, leer je alles over zoekmachineoptimalisatie en laat jou Google gewoon keihard rocken. En dat allemaal op een no-nonsense en inspirerende wijze. 

#funfacts

⚡ Reizen is wat mij ontzettend gelukkig maakt. Ik vind het heerlijk om nieuwe culturen te ontdekken en prachtige landschappen wereldwijd te zien. Mijn favoriete landen zijn Nieuw-Zeeland, Nepal en Thailand.

⚡ Tegenwoordig woon ik ‘gewoon’ weer in Nederland. Samen met mijn vriend en dochtertje Mila heb ik een huis vlak bij Breda, mijn favoriete stad in Nederland.

⚡ Bloggen vind ik fantastisch om te doen! Ik begon al met bloggen op de middelbare school, nu ruim 15 jaar geleden.

⚡ Mijn droom om ooit een boek te schrijven kwam uit in juni 2021. Sindsdien ligt mijn kinderboek Enkeltje Azië in de winkel.

⚡ Ik hou van rust, overzicht en structuur. Ik doe het liever wat rustiger aan dan van hot naar her te rennen. En ik hou het graag simpel. Zo blijft er meer tijd over om te genieten van de kleine dingen in het leven.

⚡ Waar ik mij ook graag mee bezig houd? Yoga, lekker eten, uitstapjes met vrienden, lezen en mindfulness.