Hi! Ik ben Danique...

Weet jij nog waar je de dagen rondom de jaarwisseling van 2016 doorbracht? Bij mij staan deze dagen nog altijd in mijn geheugen gegrift. Dagenlang zat ik in een rumoerige bibliotheek in het centrum van Adelaide (Australië) te werken aan de lancering van mijn reisblog The Wandering Mind. Ik wist toen nog helemaal niet wat mijn website mij allemaal zou gaan brengen. 

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik een blog lanceerde. Al op de middelbare school ontdekte ik de mogelijkheden van het internet, en schreef ik blogs op zelfgemaakte websites die wat codering betreft van ellende uit elkaar vielen. Om het na een paar maanden alweer op te geven. Ik schaamde mij op dat moment voor wat ik schreef, kreeg het niet voor elkaar om bezoekers te krijgen of staarde urenlang naar het scherm, in de hoop inspiratie te krijgen. 

zichtbaar zijn? Holy shit, dat is eng!

Mijn liefde voor schrijven bleef al die tijd wel bestaan. Ik ging Media, Informatie & Communicatie studeren, studeerde af in de richting Redactie & Mediaproductie, liep stage en werkte bij boekuitgeverijen als A.W. Bruna en Unieboek | Het Spectrum, en ging aan de slag als freelance redacteur en tekstschrijver. Met de opdrachten die ik kon vinden, kon ik maar nét rondkomen. En ik werd zelf al helemaal niet door klanten gevonden. Frustrerend! 

Hoe dat vooral kwam? Doordat ik veel te onzeker was. Ik durfde mijzelf niet te laten zien. Niet offline en niet online. Ik zat mijzelf dus behoorlijk in de weg en baalde er ontzettend van dat ik daardoor niet kon bereiken wat ik wilde.

Ook in deze periode blogde ik erop los en leerde ik alles over schrijven en online marketing. Maar er echts iets van maken? Dat lukte door mijn onzekerheid niet. Ik besloot het daarom over een heel andere boeg te gooien en vertrok voor zes maanden naar Zuidoost-Azië en Noord-Amerika om rond te reizen. En dat bleek voor mij hét antwoord te zijn. Ik leerde dat je niet vast hoeft te blijven zitten in je eigen denkwijzen en keuzes. Dat je niet naar andermans successen moet kijken, maar puur voor je eigen succes moet gaan. En dat de wereld tegenwoordig zo veel mogelijkheden biedt. Je moet alleen zelf die mogelijkheden aangrijpen. En yes, daarvoor moet je soms even uit je comfortzone stappen. 

De vrijheid van het ondernemen

De keuze om te reizen leidde uiteindelijk tot een leven waarin vrijheid enorm belangrijk voor mij werd. En dus wilde ik niets liever dan blijven ondernemen. Door de inzichten die ik opdeed tijdens het reizen, leerde ik stapje voor stapje de onzekerheid van mij af te schudden. En dat zorgde ervoor dat ik nu eindelijk ging doen wat ik al die jaren al probeerde: ik startte een reisblog. En nu liet ik mijzelf wél zien aan de wereld.

Dit deed ik terwijl ik met mijn vriend Daan voor 2,5 jaar over de wereld reisde. Een periode waarin ik deels als digital nomad werkte vanuit landen als Thailand en Nieuw-Zeeland. En waarin ik werkte aan mijn reisblog The Wandering Mind. Met een doel, een strategie en met kennis van schrijven en SEO. Inmiddels heb ik honderden blogposts geschreven voor zowel mijn eigen website als andere websites, heb ik samen mogen werken met de tofste namen in de reisbranche, bezoeken elke maand zo’n 10.000 unieke bezoekers mijn website, heb ik verschillende inkomstenstromen opgezet en help ik andere ondernemers ook met hun strategie. En dit alles doordat mensen mij gevonden hebben via Google. Hoe waardevol is dat?

Over Digital Roadmap

Ook jou gun ik dit soort resultaten en de vrijheid. En dat is dan ook precies wat ik met Digital Roadmap wil bereiken: dat jij als ambitieuze ondernemer ook gevonden wordt in Google, jouw kennis kunt delen op je eigen website, daarmee klanten krijgt én de vrijheid van het ondernemen mag ervaren. Hoe ik dat doe? Ik help jou met het neerzetten van een stevige basis, een die perfect past bij jou als ondernemer. Samen maken wij een contentstrategie zodat je structureel waardevolle content kan delen. Ik help je met het schrijven ervan en leg je uit hoe SEO (zoekmachineoptimalisatie) werkt. En natuurlijk kijken we ook samen naar de resultaten, en sturen we bij als dat nodig is. 

Wil je echt precies weten wat ik voor jou specifiek kan betekenen? Boek dan een gratis inspiratiesessie of neem contact met mij op! 

Scroll naar top