fbpx

Hi! Ik ben Danique

Voor onbepaalde tijd over de wereld reizen. En daarnaast met een online bedrijf genoeg geld verdienen om door te blijven gaan met deze droom. Genieten van een dag op het strand of in de bergen, ergens aan de andere kant van de wereld, en tegelijkertijd gevonden worden door potentiële klanten. Dankzij het internet.

Dat was nog eens een droom die ik uit wilde laten komen. Jarenlang voelde het vooral als een onmogelijke droom. Tot ik mijn leven omgooide en er vol voor ging.

Voor ik begon als ondernemer werkte ik in loondienst als redacteur bij een bekende uitgeverij. Op het eerste gezicht een topfunctie voor iemand die nog maar net afgestudeerd was. Het begin van een echte carrière. Maar ik snakte vooral naar vrijheid en avonturen. Ik droomde ervan om de wereld te ontdekken, maar de enige reis die ik maakte was de dagelijkse treinreis tussen mijn werk en huis. 

Toen er veranderingen werden doorgevoerd binnen het bedrijf, greep ik mijn kans. Ik besloot verder te gaan als ondernemer om eindelijk van de vrijheid te kunnen proeven. Maar de realiteit viel vies tegen. Elke dag weer werkte ik binnen in een klein, gehorig appartement midden in een stad waar ik het vreselijk vond om te wonen. Aan het eind van de maand moest ik constant mijn laatste centen bij elkaar schrapen om mijn huur te kunnen betalen. Ik nam baantjes erbij om toch rond te kunnen komen, want aan klanten komen voor mijn eigen bedrijf? Dat lukte mij simpelweg niet. 

Ik voelde mij zo gefrustreerd en ellendig. Ik had grootste dromen, maar niet de middelen om ze ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren.

In 2014 ging er letterlijk een knop bij me om. Ik kon gewoon niet meer. Hoe kan een jonge, ambitieuze twintiger zich zo ellendig voelen? 

Ik zette een punt achter mijn toenmalige relatie, zegde mijn huur op, stortte mij naast mijn eigen werk op een fulltime baan en spaarde ruim een halfjaar lang elke cent op die op mijn bankrekening binnenkwam. Van het geld kocht ik een enkel vliegticket naar Thailand. Toen ik in het vliegtuig stapte stroomden de tranen van geluk over mijn wangen heen. Eindelijk ging ik ervaren wat echte vrijheid was!

Zes maanden lang reisde ik solo door Azië en Noord-Amerika. En toen ik een klein jaar later mijn vriend Daan leerde kennen, deden we dat samen nog eens dunnetjes over. Maar dan voor ruim 2,5 jaar door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië.

Hoe we dat zo voor elkaar kregen? Door te ondernemen! Als echte backpackers begonnen we ons reisavontuur op een boerderij in Australië, terwijl ik op hetzelfde moment begon met mijn reisblog The Wandering Mind. Omdat ik het ZO fantastisch vond dat ik nu mijn droomleven aan het leven was, wilde ik niets liever dan anderen te inspireren deze stap ook te zetten. Ik schreef blogs en verdiepte mij helemaal in de ins en outs van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Voor ik het wist begonnen mijn bezoekersaantallen te groeien. Van tientallen naar honderden en daarna duizenden bezoekers per maand. Steeds vaker ook kwamen er aanvragen binnen voor schrijfopdrachten binnen de reisbranche. Uiteindelijk leidde mijn reisblog zelfs tot een boekcontract voor een jeugdboek dat in het voorjaar van 2021 uitkomt. En dat allemaal omdat mensen mij in Google weten te vinden.

In Nieuw-Zeeland besloot ik mij daarom ook weer helemaal op het ondernemen te richten.  En dat doe ik nu nog steeds!

Ik geloof dat iedereen een belangrijke boodschap te vertellen heeft. Ergens op de wereld loopt namelijk iemand rond die jij weer kan inspireren met jouw verhalen. En daarom help ik ondernemers zoals jij zo graag met jouw contentstrategie en zoekmachineoptimalisatie. Zodat jij zelf jouw verhaal beter vindbaar kan maken en anderen kan helpen. Een verhaal dat niemand anders kan vertellen. Op een no-nonsense en inspirerende wijze. 

Fun facts

  • Ik kom van oorsprong uit Den Helder, heb in Leeuwarden, Haarlem en Den Haag gewoond, maar van alle plekken in Nederland heb ik mij nog nooit zo thuis gevoeld als in Noord-Brabant, waar ik in 2014 naartoe verhuisde.

  • Nieuw-Zeeland en Nepal zijn mijn favoriete verre landen. Nieuw-Zeeland vanwege de waanzinnig mooie natuur. Nepal vanwege de vriendelijke mensen en interessante cultuur. En mijn favoriete eten? De Thaise keuken!

  • Ik hou van rust, overzicht en structuur. Ik doe het liever wat rustiger aan dan van hot naar her te rennen.

  • Ik heb twee keer een lange reis gemaakt, één van zes maanden en één van 2,5 jaar. Deze laatste reis maakte ik samen met mijn vriend Daan en we begonnen eraan toen we pas een paar maanden samen waren. Nu zijn we terug in Nederland, maar we dromen van een vaste plek ergens in een zonnig land.

  • Schrijven is mijn favoriete hobby. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik schrijf. Of dat nu een blog is of een kort stukje in mijn dankbaarheidsdagboek.
Scroll naar top